sestdiena, 2015. gada 13. jūnijs

Jēkabpils apr. skolotāju konference 24. un 25. janv (1932.g)



Jēkabpils apr. tautskolu inspektors K. Šenhofs bija sasaucis apriņķa pamatskolu skolotāju konferenci II. Jēkabpils pilsētas pamatskolā. Konferenci atklāja 24. janv. ap pīkst. 10. rītā.
………………..
Pie ziņojuma ņem vārdu J.Circenis (no Daudzeses). Konstatē skolu valdes darbības pozitīvās puses. Slidens ceļš ir tas, ka atļauj trūcīgiem bērniem neapmeklēt skolu, bet turēt tikai pārbaudījumus. Tas var samazināt skolēnu skaitu. Tāpat grūti darboties sabiedriskā laukā, jo pret skolotājiem no dažu politisku grupu pārstāvjiem dzen demagoģiju. Aicina to nedarīt.
O. Ģērķis (no Mēmeles) ieteic nenostāties partijām tikai opozīcijas stāvoklī un skatīties uz reāliem dzīves apstākļiem, jo tagad valsts intereses prasa kopējus spēkus kā jebkad. (Tas zīmējas uz J. Circeni kā socialdemokrātu, jo socialdemokrāti stāv pašlaik opozīcijā).
Kad J. Circenis atbildējis, inspekt. K.Šenhofs aizrāda, ka J. Circeņa kga partija (sociāldemokrāti) nav arī svēta no demagoģijām. Kā piem. ņem Viesītes pilsētu, kur valda sociāldemokrāti. Viesītē ir valdījusi neiecietība un nerēķināšanās ar apstākļiem, kā reti kur. Lietderības rāmjos visiem jārunā un jādzīvo.

Jēkabpils Vēstnesis Nr.4
Ceturtdien, 28. janvārī, 1932.g
no www.periodika.lv
 Vairāk par Jāni Circeni: 

Personības Daudzeses skolā - 2. Jānis Circenis, no 1921. līdz 1934. gadam.
1940.-1941. gads. Daudzeses skolā atgriežas Jānis Circenis un Emīlija Liepiņa

1 komentārs:

  1. labdien
    Finanšu un ekonomikas krīzes rezultātā jums ir grūtības iegūt aizdevumu, banku un citu finanšu iestāžu līmenī. Jums nav jāuztraucas par. Vēlaties gūt labumu no kredīta, izejot no jūsu projektiem, vēlaties gūt labumu no tirdzniecības fona, jūs vēlaties saņemt kredītu finansēšanai, studijas ārzemēs, vēlaties mainīt auto, aprīkot jūs tehnika, jums piedāvāt jaunu mājvietu. Patīk dažāda veida individuālie aizņēmumi, lai atbilstu jūsu vajadzībām. Es esmu indivīds ar kapitālu, kura tiks izmantota, lai izveidotu aizdevumi cilvēkiem finanšu grūtībās likmi no 2 % līdz 4 %. Ieguvums no manas zināšanas ir vienkāršs un ātrs. Ja interesē un nopietns, sazinājās ar mani. Tieši pa e-pastu: leferfrancisjean@gmail.com
    Labi, lai jums.

    AtbildētDzēst